Elsan's Nust

Schapendoezen

 
 
Home
Over ons
De schapendoes
ONZE HONDEN
Pups
Nesten
Nakomelingen
Nieuws
Dekreuen
Foto's
Gastenboek
Links
Contact

 

Rosie

     

                         Skiere Lys Rosie van Elsan's Nust                     

 Rosie  is geboren op 23 juni 2017. Haar moeder is JongeLeu Lola van Elsan's Nust  en haar vader Camagis Umalley.

Rosie is ( althans nu ) zwart-wit. Maar door het wit komen al flinke zwarte stippen. Ik verwacht dan ook dat zij donkerder ( blauwschimmel)  zal worden.

   

     

     

 Rosie hoort er al helemaal bij. Ik verbaas me elke keer weer over de vanzelfsprekendheid, de jonge pup die zich aanpast in een roedel, erbij hoort en haar plaats inneemt.

Rosie is leergierig, brutaal, innemend en ontzettend grappig. Ze maakt ons iedere keer weer aan het lachen. Ze rent, vliegt, springt, en rent weer. Water vindt ze geweldig en ze poedelt ook veel in de Lolee. Ze kan het niet laten om haar neus onder water te duwen en dan al spartelend door het water en langs het riet te rennen.

  

                                                   Rosie 3 maanden oud

    

     

        Rosie 6 maanden oud en ze maakt voor het eerst kennis met sneeuw!

  Rosie wordt al een mooi dametje ( 7 maanden oud ). Ze zit op puppybehendigheid en is een ster in apporteren. Eigenlijk is apporteren het leukste wat je kunt doen........vindt Rosie. Wij worden er wel eens helemaal gek van !

Binnenkort beginnen we met tentoonstellingen. Kijken wat de experts van haar vinden. Voor ons is ze uiteraard de mooiste, liefste en dapperste does die er rond loopt.

   

    

                                                       Oma Ella en Rosie

       

                                                                   Rosie 1 jaar

 Rosie is een mooi rastypisch doesje geworden. Ze is nog niet helemaal 'af', maar de komende maanden zal ze verder uitgroeien. Roos heeft al aan diverse tentoonstellingen ( Zwolle, Groningen, Alsfeld, ESS Zweden ) mee gedaan en telkens mooie rapportjes gekregen.

                

Ook doet ze fanatiek aan behendigheid. En wat vindt ze dat leuk. Ze is super enthousiast. In Zweden heeft ze haar eerste wedstrijd gelopen: 1 x foutloos en 1 x een disk.

    

 Roos speelt echter het liefst met haar moeder, loopt door het water, struint door de bossen, knuffelt en kroelt.

   

   

    

 

 Roos heeft in 2019 een aanlegtest schapenhoeden gedaan. en het blijkt dat ze net als haar moeder en oudtante graag wil werken met en bij de schapen. Sindsdien 'werken' we af en toe hobbymatig bij de schapen bij Jaap Kremer (Tynyronnen) 

 

     

 

      

 

 

 

   

 

      

 

 

      

 

 

 

 

 

2008- Miranda Nijland