Elsan's Nust

Schapendoezen

 
 
Home
OVER ONS
De schapendoes
Onze honden
Pups
Nesten
Nakomelingen
Nieuws
Dekreuen
Foto's
Gastenboek
Links
Contact

 

 

Welkom op de site van schapendoeskennel Elsan's Nust !

 

Mijn naam is Miranda Nijland en ik woon samen met  Rob in Almelo in het prachtige Twente. Wij hebben vanaf 1991 schapendoezen en dat is sindsdien mijn grootste hobby.

  

    

 

Onze eerste schapendoes was een prachtig mooi zwart teefje, Benjamin Nina van Snoezels Roedel ( 19 februari 1991- 20 juni 2006 ).

Al gauw kwam er een tweede doesje bij, een grijsbont teefje, Yoell Bo van de Stam Dolerna ( 3 mei 1992 – 12 mei 2006 ).

  

Met deze beide teefjes heb ik, door allerlei omstandigheden, niet gefokt. Wel heb ik met beiden aan hondensport gedaan. Vooral met Bo. Zij was een kei in Flyball en GG. Vaak waren wij in de weekenden bij één of andere hondenvereniging en deden mee aan de wedstrijden.

Ondertussen heb ik  allerlei (instructeurs) cursussen  gevolgd bij  O&O en Cynophilia. Ik ben bevoegd om GG-, behendigheid- en Flyballtrainingen te verzorgen. 

 

             

 

In 2006 kregen we twee nestzusjes te weten; Pretty Sanne van Snuffel Knuffel en Prinzess Ella van Snuffel Knuffel. Zij zijn geboren op 6 mei 2006 te Nieuw Lekkerland.

Ella is de stammoeder van onze kennel. Zij heeft 3 nestjes gehad. Helaas hebben we in 2020 Ella  en  in 2021 Sanne  moeten laten inslapen.

 

JongeLeu Lola van Elsan's Nust is geboren op 7 februari 2011 bij ons in Almelo.

Sinds 23 juni 2017 woont Rosie, een dochter van Lola en bij ons geboren, bij ons. Haar volledige naam is Skiere Lys Rosie van Elsan's Nust.

En haar dochter Lieke is geboren op 30 januari 2021. Haar volledige naam is Bloom Lycka van Elsan's Nust. Ook zij mocht blijven.

 

                   

 

Met onze doezen ben ik ook  actief bezig. Ze doen we aan GG, behendigheid, doggy dance en aan schapendrijven. En daarnaast ga ik regelmatig met hen op stap om lekker uren met ze te gaan wandelen in de bossen of op het strand.

 

   

 

Ook ga ik met hen af en toe naar een tentoonstelling, waar zij het niet onverdienstelijk doen. Ze hebben allen al kampioenschappunten behaald.

Onze doezen gaan met ons mee op vakantie, zowel op zomer- als op wintervakantie.

 

     

 

Sinds 2008 heb ik een kennelnaam, van Elsan’s Nust, en op 17 april 2009 zijn de eerste puppen onder deze naam geboren. Elsan is een samenvoeging van gedeelten van de namen van Ella en Sanne  en Nust is een twents woord voor nest.

Mijn honden zijn allereerst huishonden. Ze maken deel uit van ons gezinnetje, ze leven bij ons in huis en zijn onze huisgenoten. Incidenteel zal ik een nestje fokken, volgens de regels van de rasvereniging van de Nederlandse Schapendoes..

            

     

     

 

2008- Miranda Nijland