Elsan's Nust

Schapendoezen

 
 
Home
Over ons
De schapendoes
ONZE HONDEN
Pups
Nesten
Nakomelingen
Nieuws
Dekreuen
Foto's
Gastenboek
Links
Contact

 

Lola

 

 

 

JongeLeu Lola van Elsan's Nust

 

 

 

Lola is geboren op 7 februari 2011 bij ons in Almelo. Haar moeder is Prinzess Ella van Snuffel Knuffel en haar vader Ons Vrolijk Doesje Bunito Dushi.

Lola is een blauwkous en we denken dat ze vrij donker zal worden. Tot nu toe is het een klein pittig dametje waar wij nog heel veel mee zullen beleven ( hoop ik !)

 

Lola heeft veel plezier buiten en is nergens bang voor. Nou dat belooft wat!

 

 

 

     

 

Lola is niet bang voor water. Ze vindt de zee zelfs leuk. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee, omdat wij graag een dag of weekendje naar zee gaan. De eerste keer liep ze stoer achter haar moeder aan de zee in, en was toen wel even iets verbaasd. Niet lang daarna liep ze er echter zelf in......nog geen 10 weken oud!

 

 

 

       

 

                          

Lola zit sinds april 2011 op puppycursus. Ze vindt het geweldig. Vooral het spelen met de andere pups. Haar broertje Siep zit ook bij haar op cursus. Mooi om te zien hoe die twee naar elkaar toe trekken.

Ik hoop dat ze het leuk blijft vinden en lol in blijft houden.

 

    

 

    

                                            

 

Lola 4 maanden oud.

Ze vindt water erg leuk en ze gaat er steeds vaker en dieper in. Ook is zij de eerste does van mij die apporteert! Ze is erg speels en speelt met iedere hond.

  

 

        

                                         Lola en Elara Wiebe's Pebbles van de Blije Does

 

Lola is inmiddels 6 maanden oud. Ze groeit goed. Alles is op dit moment een beetje uit verhouding. Ze lijkt wel op een langpootmug. Ook haar vacht groeit goed en blijft mooi donker van kleur.

Lola is vrolijk, speels, erg attent, luistert goed, is gek op werken en water en altijd in voor een spelletje of wandeling.

 

   

 

   

 

                        

    

                                                  Lola 6 maanden oud 

 

            

  

                                                             Lola 7 maanden oud

 

 

Lola is een heerlijk does. Ze is altijd vrolijk. Wanneer ze 's morgens haar ogen open doet is ze al blij.........en dat moet iedereen weten. Blaffend, springend en dansend begroet ze ons. Daarnaast is ze dol op haar tante Sanne, die ze helemaal heeft ingepakt. Dat zijn echt 8 poten op n buik. Mama Ella vindt het prima, zo krijgt zij haar nodige rust.

Ondertussen is Lola een aantal keren uitgekomen op een hondententoonstelling. En dat doet ze niet onverdienstelijk. Met haar 10 maanden heeft ze, met 3 gelopen tentoonstellingen, al een vol Jeugkampioenskampspunt en kwart Nederlands Kampioenschapspunt binnen gehaald. En volgens mij vindt ze al die aandacht nog leuk ook. Maar ze kan ook erg vies zijn .........ze houdt namelijk van modder en drek!

 

                                         

 

                                                     Lola 10 maanden oud

 

Lola is ondertussen opgegroeid tot een vrolijke jonge hond. Ze is nu bijna een jaar oud.

Ze heeft in Sanne een prima speelkameraadje gevonden. Daarnaast heeft ze natuurlijk ook nog mama Ella tot haar beschikking mocht Sanne eens geen zin hebben om te ravotten. Lola is niet moe te krijgen, ze is overal voor in en houdt van het leven.

 

  

 

                                           Lola bijna 12 maanden oud

 

 

 

                                                              Lola 1 jaar oud!!

 

Lola is geslaagd voor haar beginnersexamen behendigheid.....en ze vindt het leuk!!

Ze is ondertussen al een jonge dame van 15 maanden oud........wij noemen haar "ons Duracelletje".

 

            

     

               

      

                        

                                                 Lola 15 maanden oud

 

Lola heeft alles wat wij in een schapendoes graag zien. Ze is alert, alle dagen vrolijk, leergierig, speels, actief, fanatiek en sportief, waaks, vriendelijk naar iedereen, mooi en bovenal gezond.

Ze heeft "helaas" het blafferige gerfd van haar moeder. Ze kan dus af en toe flink te keer gaan. Gelukkig laat ze zich daarin wel corrigeren.

 

 

 

   Lola op de leeftijd van 3 jaar, uitgegroeid tot een donkere blauwkous/blauwschimmel

 

 Lola is een does die graag iets doet. Ze doet ze aan behendigheid ( agility ) en heeft ze bewezen aanleg te hebben voor het hoeden van schapen. Sinds 2019 'werkt' ze dan ook regelmatig bij de schapen in Drente bij Jaap Kremer ( Tynyronnen )

 

    

 

    

 

 

2008- Miranda Nijland